vestnik

Moški, ki je imel prepoved približevanja, sinoči svojcu v Dokležovju pretil s pretepom. Ko so prišli policisti, zbežal na streho in grozil, da bo skočil

Vestnik.si, 28. 12. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Odpeljan je bil v bolnišnico, izdan mu bo plačilni nalog.

Sinoči je bilo v eni od ulic v Dokležovju opaziti več policistov. Po naših informacijah je moški grozil, da bo skočil s strehe stanovanjske hiše, v kateri domnevno živijo pripadniki romske skupnosti. Kaj se je dogajalo, smo preverili na Policijski upravi Murska Sobota. 



Suzana Rauš, predstavnica policije za odnose z javnostmi, nam je odgovorila, da so bili policisti Policijske postaje Murska Sobota malo pred 19. uro napoteni v Dokležovje, kamor se je vrnila oseba, ki je imela izrečeno prepoved približevanja. Svojcu je grozila s pretepom. "Ob prihodu policistov na kraj je kršitelj zbežal na podstrešje hiše in splezal na streho ter grozil, da bo skočil z nje. Policisti so po daljšem prigovarjanju osebo prepričali, da je prišla s strehe, zato je bil na kraj poklican zdravnik, ki je za kršitelja odredil zdravljenje v bolnišnici," je opisala. Dodala je še, da bo osebi zaradi kršenja ukrepa prepovedi približevanja izdan plačilni nalog. 

Dokležovje grožnja prepoved-približevanja