vestnik

Murskosoboški policisti ujeli dve alkoholizirani voznici, ena povzročila nesrečo

Vestnik, 16. 8. 2021
Profimedia
Murskosoboški policist včeraj ujeli dve alkoholizirani voznici.
Črna kronika

Včeraj, malo po 20. uri, je na relaciji Srednja Bistrica - Črenšovci voznica osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil voznice. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani.

Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici prometne nesreče pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njo bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Murskosoboški policisti pa so včeraj ponoči med kontrolo cestnega prometa v Murski Soboti ustavili voznico osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 1,17 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog.

c451c9fb49b87e0d72634f3c1334b7be
Miha Vidrih
Na naših cestah se število alkoholiziranih voznikov povečuje.

Skoraj ni dneva, da na cestah Policijske uprave Murska Sobota ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Visoke so tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo, sporočajo iz Policijske uprave. Veliko hujše so posledice prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Zato znova opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

nesreča alkohol policija-opozarja