vestnik

Na delu številni tatovi, policisti obravnavali še požar v Iljaševcih

Vestnik.si, 9. 3. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali štirinajst kaznivih dejanj, pet prometnih nesreč z materialno škodo, pet kršitev javnega reda in miru ter požar.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri kazniva dejanja z elementi nasilja, v katerih so bile žrtve lahko telesno poškodovane, kaznivo dejanje neupravičeno slikovno snemanje, dve tatvini v trgovini, tatvino denarnice s kontaktnimi ključi, tatvino torbice z dokumenti in denarjem, dve tatvini goriva iz rezervoarja tovornih vozil, dve poškodovanji tuje stvari in kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. 

Na področju prometne varnosti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, od tega tri s pobegom. Dva pobegla voznika so medtem že izsledili. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelj, ki je v alkoholiziranem stanju kršil javni red v zasebnem prostoru in se ob intervenciji policistov ni pomiril, je bil pridržan do iztreznitve. 

Obravnavan je bil še požar v naselju Iljaševci v Občini Križevi. Zagorelo je osebno vozilo, na katerem je nastalo za približno 10 tisoč evrov škode. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policist danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota. 

kronika-pomurskih-policistov pums