vestnik

Na prekmurskem derbiju znova ni šlo brez pirotehnike. Kakšna kazen je doletela navijače?

ABE, 25. 7. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
V soboto je bil odigran prekmurski derbi.
Črna kronika

Dogodek ocenjen kot srednje tveganje.

Kot je znano, je bila v Murski Soboti v soboto odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med ekipama NŠ Mura in NK Nafta 1903. Javno prireditev je Policijska uprava (PU) Murska Sobota z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom. Dogodek so varovali tudi policisti iz drugih PU, med drugim iz Ljubljane.

»Policisti smo v povezavi z varovanjem javne prireditve obravnavali pet kršitev zakona o javnih zbiranjih zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov med tekmo. Prav tako bomo zbrali obvestila v smeri ugotavljanja odgovornosti organizatorja tekme, to je pravne in odgovorne osebe. Ostalih kršitev policisti nismo beležili,« so na soboški PU povzeli svoje videnje nogometnega derbija.
Prekmurski derbi ni pustil brez dela tudi disciplinskega sodnika NZS. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (večkratno žaljivo skandiranje, razprostrtje transparenta z žaljivo vsebino, večkratno prižiganje bakel) bo Mura plačala kazen v višini 1400 evrov. Tudi navijači gostujoče ekipe niso ostali brez kazni. Nafta bo zaradi večkratnega žaljivega skandiranja in prižiganja bakel morala krovni organizaciji plačati 900 evrov.
tekma kršitve pirotehnična-sredstva