vestnik

Na počivališču v Murski Soboti so odkrili vozilo, ki je bilo ukradeno v Italiji

Vestnik.si, 22. 2. 2022
PUMS
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so odkrili vozilo, ki je bilo ukradeno v Italiji.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj okrog 23.30 na avtocesti A5, na počivališču v Murski Soboti kontrolirali osebni avtomobil znamke Fiat 500 srbskih registrskih tablic.

Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno 19. februarja 2022 v Italiji, zanj pa je bil razpisan ukrep v schengenskem informacijskem sistemu. Vozilo so policisti zasegli, po končanem postopku pa bo vrnjeno lastniku. Ukradeno vozilo je vozil državljan Srbije, za katerega je v nadaljnjem postopku bilo ugotovljeno, da je bil predhodno že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja in je z namenom zakritja svoje kriminalne preteklosti zamenjal osebne podatke. Zoper osebo je bilo odrejeno pridržanje in bo skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja po 217. členu Kazenskega zakonika. 

Prav tako so policisti okrog 10. ure na avtocestnem počivališču v Pincah pri kontroli tovornega vozila prijeli dva tujca, državljana Palestine, ki sta bila skrita v podvozju tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da sta se v podvozje skrila včeraj ponoči na Madžarskem. Po končanih postopkih bosta tujca predana madžarskim varnostnim organom.

ukradeno-vozilo fiat-500