vestnik

Na prehodu povozil peško, gasilci pomagali oboleli osebi

Vestnik.si, 5. 12. 2020
Štefan Abraham
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota in Ljutomer.

V petek so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru in dve povoženji divjadi. V obravnavanih prometnih nesrečah je v eni nastala le materialna, v drugi pa je bila ena udeleženka telesno poškodovala. V Odrancih je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško. Slednja je utrpela lahko telesno poškodbo, poroča Policijska uprava Murska Sobota.

gasilci, turnišče, požar, splošna, simbol
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

S področja kriminalitete je bil na pomurski avtocesti obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejene dokumente. Na območju Murske Sobote pa sta bili obravnavani dve goljufiji. Policisti še poročajo, da je bil javni red kršen dvakrat v zasebnem prostoru, kršitelja pa sta se ob intervenciji pomirila. Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota in Ljutomer.

V petek so bili na delu tudi gasilci. Ob 12.09 je v Rogašovcih preko ceste padlo drevo. Gasilci PGD Rogašovci so drevo prežagali, odstranili ter očistili cestišče. Ob 19.11 so v Lendavski ulici gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, kjer je bila obolela starejša oseba. Gasilci so do prihoda reševalcev pomagali oboleli osebi in reševalcem pri prenosu osebe v reševalno vozilo, pa poroča uprava za zaščito in reševanje.

policija gasilci kronika