vestnik

Najprej je zjutraj napihal 1,98 promila, zvečer pa še 1,82

Vestnik.si, 11. 3. 2022
Jure Zauneker
Policijska uprava (PU) Murska Sobota poroča o vozniku, ki so ga policisti v četrtek kar dvakrat ujeli, ko je vozil pod vplivom alkohola.
Črna kronika

Policisti ponovno pozivajo voznike, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni.

Policijska uprava (PU) Murska Sobota poroča o vozniku, ki so ga policisti v četrtek kar dvakrat ujeli, ko je vozil pod vplivom alkohola. Kot je zapisala Suzana Rauš, so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota »včeraj v zgodnjih jutranjih urah v naselju Rakičan ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri preverjanju pogojev za vožnjo motornega vozila je bilo ugotovljeno, daje voznik pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,99 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka (1,98 promila). Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče«.

policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Policijska uprava (PU) Murska Sobota poroča o vozniku, ki so ga policisti v četrtek kar dvakrat ujeli, ko je vozil pod vplivom alkohola.

To pa besedah Suzane Rauš ni bilo vse. »V večernih urah so prometni policisti ponovno ustavili istega voznika, saj je vozil neregistrirano motorno kolo po mestu Murska Sobota. Opravili so preizkus alkoholiziranosti, kateri je pri vozniku pokazal0,91 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka (1,82 promila). Ker je vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, je bilo motorno kolo zaseženo ter predano v nadaljnjo obravnavo pristojnemu sodišču,« je povzela tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Policisti opozarjajo

Policisti ponovno pozivajo voznike, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

policija alkohol