vestnik

Napadi v Murski Soboti: Pretepača sejeta strah in trepet

ABE, 31. 10. 2018
Jure Zauneker
Vsi napadi so se zgodili zvečer ali ponoči, medtem ko so se žrtve sprehajale v mestnem središču, in sicer v Kocljevi ulici ter ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana.
Črna kronika

Kaj se dogaja ponoči v mestnem središču? Nasilneža ustrahujeta mimoidoče, policija ju še išče. 

Najmanj štirikrat sta se dva razgrajača v Murski Soboti v temi s pestmi spravila na mimoidoče. Najprej sta jih ogovorila, nato udarila in pobegnila. Vsi napadi so se zgodili zvečer ali ponoči, medtem ko so se žrtve sprehajale v mestnem središču, in sicer v Kocljevi ulici ter ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana. Zadnji tak napad se je zgodil v noči na četrtek, 25. oktobra, smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov.

Z eno od žrtev smo govorili, vendar se noče izpostaviti. Močno pa upa, da bodo policisti objestnežema in nasilnežema kmalu prišli na sled, da »ne bosta več sejala strahu in trepeta«.


»Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v času od 5. do 14. oktobra v mestnem središču Murske Sobote obravnavali tri primere napadov na različne osebe. Pri tem so žrtve brez poziva oziroma pogovora napadle neznana oziroma neznane osebe,« je tri kazniva dejanja potrdila Suzana Rauš iz pomurske policije. Policisti o napadih še zbirajo obvestila, motiva za dejanja za zdaj ne poznajo. Vse žrtve so lažje ranjene. Način storitve kaznivega dejanja, vse kaže, da gre za kaznivo dejanje nasilništva, je bil venomer enak. Nasilneža sta se domnevno žrtvi približala za hrbtom, jo bodisi ogovorila ali pocukala za rokav, ko pa se je ta obrnila, je sledil udarec. Napadalca sta jo po zahrbtnem dejanju ucvrla neznano kam. Z eno od žrtev smo govorili, vendar se noče izpostaviti. Močno pa upa, da bodo policisti objestnežema in nasilnežema kmalu prišli na sled, da »ne bosta več sejala strahu in trepeta«.

8198e18b7c3a45eb96414189a7de91c8
Jure Zauneker
Vsi napadi so se zgodili zvečer ali ponoči, medtem ko so se žrtve sprehajale v mestnem središču, in sicer v Kocljevi ulici ter ulicah Štefana Kovača in Staneta Rozmana.


Oktobrski dogodki so sicer v spomin priklicali tudi nasilje, ki se je zgodilo 3. decembra lani, ko sta dve osebi iz okolice Murske Sobote na tukajšnji avtobusni postaji pretepli dvaintridesetletnika z Goričkega. Moški je čakal, da ga partnerica po zabavi pride iskat in odpelje domov. Ob tem sta ga takrat obstopila dva človeka in sprva od njega zahtevala denar. Ker se jima ni uklonil, sta se nanj spravila s pestmi. Nato je žrtvi uspelo uiti v bližnji hotel. Hotelski varnostnik je menda moral zakleniti vrata, da napadalca nista vdrla. Žrtev pa je utrpela tako hude poškodbe, da je bila nujna operacija. Policistom in kriminalistom je naposled po petih mesecih uspelo razkrinkati storilca.

temno pretep policija akcija
Kaj zdaj berejo drugi