vestnik

Navijači: Se spet obeta napeta sobota?

ABE, 6. 11. 2018
Aleš Cipot
Do prostora, kjer so bili gostujoči navijači, so prišli tudi Black Gringosi. 
Črna kronika

Policija še zbira obvestila zaradi dogodkov na tekmi med Muro in Gorico, ki je bila odigrana 31. oktobra. V soboto se očitno spet obeta vroče dogajanje, v Fazaneriji namreč znova gostuje Gorica.


Na pokalno tekmo med Muro in Gorico v Murski Soboti, ki je bila odigrana 31. oktobra, je prišlo tudi okoli 20 članov navijaške skupine Terror Boys, ki se je z navijači Mure Black Gringosi spopadla letos septembra, ko je Mura gostovala v Gorici na prvenstveni tekmi. Mimogrede: v prejšnji sezoni so Terror Boys Black Gringose napadli tudi na drugoligaški preizkušnji v Goriških brdih. Vsi računi očitno še niso poravnani, saj je bilo vroče tudi na dan reformacije v Fazaneriji.


Tako je bil menda pred tekmo napovedan obračun med navijaškima skupinama v središču mesta, na Trgu zmage, vendar je policija preprečila srečanje skupin. Je pa bilo vroče na tekmi. V drugem polčasu so v prostoru na stadionu, kjer so bili navijači Gorice, posredovali policisti, do njih so nameravali po tribuni ob kopališču tudi Black Gringosi.


Tako so policisti povzeli tekmo: "Policijska postaja Murska Sobota je opravila varovanje javne prireditve v skladu z načrtom, policisti so pri vzpostavitvi javnega reda in miru uporabili več prisilnih sredstev in bodo več kršiteljem izrekli globe zaradi kršitev zakona o zasebnem varovanju in zakona o varstvu javnega reda in miru. Zbiranje obvestil policisti nadaljujejo."


V soboto pa policiste čaka nov zalogaj, saj v Fazanariji spet gostuje Gorica.


navijači terror boys Black Gringos akcija tekma