vestnik

Nepridipravi iz avtomobila ukradli bančne kartice in z njimi dvigovali denar

Vestnik.si, 11. 7. 2024
Rok Bednjanić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, ki so se vse končale le z materialno škodo, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, nesrečo pri delu, tri poškodbe vozil na parkirnem prostoru, dve povoženji divjadi ter zasegli skuter.

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo pri točenju goriva na bencinskem servisu, goljufijo pri izvedbi gradbenih del, dve grožnji, poškodovanje osebnega avtomobila, tatvino bančnih kartic iz osebnega avtomobila in potem v nadaljevanju, zlorabo le teh, za dvig gotovine na bankomatu. Poleg tega so zasegli še bankovca za 10 in 50 EVR za katera se sumi, da sta ponarejena.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Murski Soboti si je voznik tovornega vozila pri zapiranju dvižne rampe priprl dva prsta in se pri tem lažje telesno poškodoval.

V Bratoncih je bil zaustavljen voznik skuterja. Pri kontroli so policisti ugotovili, da mladoletni voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo skuterja. Zaradi tega je bil skuter zasežen.

 Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.   

kronika-pomurskih-policistov pu-ms