vestnik

Neprilagojena hitrost in alkohol: Voznik prevrnil avtomobil na streho

Vestnik.si, 24. 6. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Zgodilo se je v Nemčavcih.

Pretekli petek so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, štiri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, požar, pet primerov povoženja divjadi in štiri poškodbe vozil na parkirnih prostorih.

Ob 3.00 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v ostrem ovinku pri pokopališču Nemčavci. Osebni avtomobil se je prevrnil na streho. Na kraj dogodka so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je voznik zaradi prevelike hitrosti zapeljal na desno bankino v levem ovinku. Avtomobil je nato končal v obcestnem jarku, kjer se je večkrat prevrnil, voznik pa se je pri prevračanju lahko telesno poškodoval. Ocena škode znaša približno 10.000 EVR. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Na področju kriminalitete so obravnavali onemogočanje stika z otrokom, povzročitev lahke telesne poškodbe, zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva in tatvino goriva na bencinskem servisu.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Izven naselja Beltinci je iz neznanega vzroka zagorelo na strnišču. Požar so pogasili gasilci.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms