vestnik

Nerodni kriminalist: V pisarni je sprožil pištolo

Andrej Bedek, 30. 10. 2018
Nataša Juhnov
Pred streljanjem na strelišču v Mačkovcih je v prostorih murskosoboške policijske uprave prišlo do neobičajnega dogodka. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Na Policijski upravi Murska Sobota je pred dnevi eden od uslužbencev Sektorja kriminalistične policije v svoji pisarni iz službenega orožja izstrelil naboj. Kriminalista zdaj preiskujejo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Drago Menegalija, predstavnik slovenske policije za odnose z javnostmi, je potrdil, da se je pred dnevi v prostorih Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) zgodil dokaj nevsakdanji dogodek, ko je eden od uslužbencev v Sektorju kriminalistične policije (SKP) PUMS v svoji pisarni sprožil službeno pištolo.


Policisti in kriminalisti so imeli vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih in tega se je udeležil tudi eden od uslužbencev, sicer po naših informacijah vodja enega od oddelkov pri SKP PUMS. Po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah je pred strelskimi vajami v njegovi pisarni prišlo do neobičajnega dogodka. Ko je menda rokoval s službeno pištolo, se je ta sprožila in izstrelila naboj.

963a32289165993a73da0cbc0546a953
Igor Napast
Ko je kriminalist v svoji pisarni rokoval s pištolo, se je ta sprožila. Fotografija je simbolična.


Poškodovan ni bil nihče, tiskovni predstavnik slovenske policije pa je za Vestnik.si pojasnil, da lahko v takih primerih gre za dve vrsti kršitev. Prve so kršitve notranjih pravil glede rokovanja z orožjem, čemur lahko sledi disciplinski postopek, kar pa je odvisno od okoliščin primera. O uvedbi postopka odloča njegov vodja, to je vodja SKP PUMS. »V drugi vrsti pa gre lahko za sum kaznivega dejanja, kar pa ugotavlja posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva,« je še razložil Menegalija.
Po njegovih podatkih je to letos prvi tak dogodek v slovenski policiji, enega so obravnavali tudi lani.Suzana Rauš, predstavnica za stike z javnostmi PUMS, je pra tako potrdila, da je eden odzaposlenih v stavbi PUMS nenamerno sprožil službeno pištolo. »Zadevo so v obravnavo prevzeli predstavniki SDT,« je odgovorila.
Poizvedovali smo še pri SDT. Mojca Gruden iz posebnega oddelka, ki je pristojen za obravnavo kaznivih dejanj, če jih storijo uradne osebe, je sporočila, da v»navedeni zadevi preiskovanje še poteka v smeri kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika«.

temno kriminalisti policija neroda pištola
Kaj zdaj berejo drugi