vestnik

Neuradno: V Trnovski vasi ropal Prekmurec, je vpleten tudi v rop pošte v Veržeju?

ABE, 18. 12. 2019
PU Murska Sobota
Storilec, kot ga je upodobil fotorobot.
Črna kronika

Mariborski kriminalisti obravnavajo Prekmurca, ki ga sumijo, da je vpleten v rop poštne poslovalnice v Trnovski vasi pri Ptuju.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so prijeli moškega zaradi suma, da je vpleten v oborožen rop, ki se je v četrtek, 12. decembra, zgodil v poštni poslovalnici v Trnovski vasi. Po naših podatkih so prijeli Prekmurca, ki živi na območju občine Beltinci in je že stari znanec policije. V petek so ga privedli pred preiskovalnega sodnika in ta je sledil zahtevi tožilstva, da je osumljeni zrel za pripor. 

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
Storilec je v Veržeju poštni uslužbenki zagrozil s pištolo in odnesel 6800 evrov gotovine, a se je denar zaradi varovalnega sistema obarval, zato ga je med begom odvrgel.

Mariborski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj Prekmurca sumijo več kaznivih dejanj, smo izvedeli neuradno. Med drugim preiskovalci po naših podatkih preverjajo, ali prijeti Prekmurec stoji tudi za ropom, ki se je zgodil 20. novembra v Veržeju. Storilec je takrat poštni uslužbenki zagrozil s pištolo in odnesel 6800 evrov gotovine, a se je denar zaradi varovalnega sistema obarval, zato ga je med begom odvrgel. Pred ropom naj bi bil postopal pred poslovalnico pošte v Veržeju, v notranjosti pa menda izgubil rokavico. Policisti so storilca iskali tudi s pomočjo fotorobota. 

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
Policisti so že takoj po ropu v obsežni iskalni akciji nemudoma postavili blokade na cestah, ki vodijo v Veržej, a storilca takrat niso izsledili.

policija rop veržej