vestnik

Nezakonite igre na srečo v Moravskih Toplicah: Zaradi prirejanja iger na srečo sedem mesecev pogojne kazni

Vestnik.si, 22. 6. 2022
Vestnik.si
Črna kronika

Obsojena nekdanja mestna svetnica in tudi nekdanja predsednica Mure 05.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je danes potekal predobravnavni narok proti Nataši Horvat Barič in Denisu Bariču iz Murske Sobote, ki sta bila obtožena kaznivega dejanja organiziranja denarnih verig in nedovoljenega prirejanja iger na srečo. Baričeva sta upravljala z lokalom Čreta bar v Moravskih Toplicah junija 2018, ko je Finančna uprava Republike Slovenije z murskosoboškimi kriminalisti v lokalu razkrinkala prirejanje nedovoljenih iger na srečo.

20220622_093403
Andrej Bedek
Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je danes potekal predobravnavni narok proti Nataši Horvat Barič in Denisu Bariču iz Murske Sobote, ki sta bila obtožena kaznivega dejanja organiziranja denarnih verig in nedovoljenega prirejanja iger na srečo.

Baričeva sta danes klonila pod težo očitkov in sta oba priznala krivdo. Obsojena sta bila na kazen sedem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh. Ob tem je bila Nataši Horvat Barič še izrečena kazen 1460 evrov denarne kazni, Denisu Bariču pa 1000 evrov.

Nataša Horvat Barič je nekdanja mestna svetnica in tudi nekdanja predsednica Mure 05. Horvat Baričeva je za Vestnik.si povedala, ko smo poročali o dogodku, da je prostor, kjer so domnevno prirejali igre na srečo, oddala najemniku, in da zato ni vedela, kaj se pravzaprav tam dogaja. 

Več: Nezakonite igre na srečo v Moravskih Toplicah. 

policija sodiišče sojenje