vestnik

Neznanec s podatki od plačilne kartice Ljutomerčana opravil nakupe za več kot 2000 evrov

Vestnik.si, 26. 10. 2023
Vanesa Jaušovec
Občan iz Ljutomera je prejel lažno SMS sporočilo, ki naj bi mu jo poslala Pošta Slovenije, da mora plačati dva evra za prejem pošiljke.
Črna kronika

Pomurski policisti so včeraj obravnavali uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva.

Pomurski policisti so včeraj obravnavali uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Občan iz Ljutomera je prejel lažno SMS sporočilo, ki naj bi mu jo poslala Pošta Slovenije, da mora plačati dva evra za prejem pošiljke. Občan je navedeni znesek plačal s plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko dva tisoč evrov. 



Policija občanom svetuje, naj bodo pozorni in tovrstna sporočila o prispelih pošiljkah natančno preberejo, saj na prvi pogled delujejo pristno. Če obstaja kanček dvoma o pristnosti naj zadevo preverijo na najbližji pošti in pokličejo njihov kontaktni center na telefonsko številko 080-14-00. Ob vsakem prejemu tovrstnega sporočila tega ignorirajte ali izbrišite, nikakor pa nanj ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah. 

ponarejeno-plačilno-sredstvo zloraba sms-sporočilo