vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) V avtobusu je bilo 26 potnikov, 3 so izgubili življenje, 3 so težje poškodovani. Voznik, ki je povzročil nesrečo, ostal nepoškodovan

Vestnik.si, 3. 2. 2023
Jure Kljajić
Prometna nesreča na Pomurski avtocesti.
Črna kronika

Policisti Policijske uprave Murska Sobota še zbirajo obvestila o nesreči, za potnike je poskrbela družba za avtoceste.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, je v izjavi za javnost podala več informacij o jutranji nesreči avtobusa z romunskimi registrskimi oznakami na pomurski avtocesti med Gančani in Lipovci v smeri Murske Sobote. Prometno nesrečo je nekaj po 5. uri povzročil voznik avtobusa s priklopnikom, ki je zapeljal z voznega pasu avtoceste na brežino, kjer se je avtobus prevrnil na bok. V nesreči so življenje izgubili trije potniki (dve potnici in potnik), trije potniki so bili težje poškodovani in so potrebovali zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Trenutno so v stabilnem stanju. Skupaj je bilo v avtobusu 26 potnikov in trije vozniki.

suzana-rauš, policija, predstavnica-za-odnose-z-javnostmi
Jure Kljajić
Suzana Rauš

Voznik avtobusa v nesreči ni bil poškodovan, prav tako še druga dva voznika v avtobusu. Preiskovalna sodnika Okrožnega sodišča Murska Sobota, ki je vodila ogled kraja prometne nesreče, je za vse tri voznika odredila strokovni pregled, pristojni pa bodo opravili še izredni tehnični pregled avtobusa.

Po besedah Suzana Rauš natančen vzrok nesreče še ni znan, kot tudi druge okoliščine ne, saj policisti še zbirajo potrebna obvestila. Pri tem si pomagajo s prevajalci, za potnike pa je pa so poskrbeli uslužbenci Družbe za avtoceste. Prav tako še ni znana identiteta vseh potnikov, in tudi to, kam so bili namenjeni. Otrok na avtobusu naj ne bi bilo, je še dejala Rauševa.

suzana-rauš, policija, predstavnica-za-odnose-z-javnostmi
Jure Kljajić
Suzana Rauš

Več informacij, tako tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, bo na voljo po končanem ogledu. Avtocesta je smeri Murske Sobota bila zaprta za ves promet, po 9. uri je bil nato za vožnjo sproščen prehitevalni pas.

prometna-nesreča, avtocesta, avtobus, smrtna-prometna-nesreča, gančani-murska-sobota
Jure Kljajić
Prometna nesreča na Pomurski avtocesti.

Jure Kljajić
Prometna nesreča na Pomurski avtocesti.
avtocesta nesreča policija romuni