vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Najprej se je s kladivom spravil nad sodnikov avtomobil, nato je proti njemu pisal na družbenih omrežjih. Ljutomerčan je zdaj obtožen zalezovanja

ABE, 26. 1. 2022
Jure Zauneker
Boštjan Klement je ljutomersko sodišče leta 2019 popisal z grafiti, pretekli teden se je pred sodno stavbo lotil sodnikovega avta.
Črna kronika

Preiskovalni sodnik je za Boštjana Klementa, ki si je za tarčo nadlegovanja izbral ljutomerskega sodnika Gorazda Tivadarja, odredil pripor.

Prvi smo poročali, da je v nedeljo preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota odredil pripor za Boštjana Klementa, ki je pred osmimi dnevi sodniku okrajnega sodišča v Ljutomeru Gorazdu Tivadarju s kladivom uničil obe stekli na osebnem vozilu.

Gorazd Tivadar: »Počutim se ogroženega zaradi nepredvidljivega ravnanja omenjenega.«

9bebbe4212dc45011c6dab1b1b137080
Jure Zauneker
Boštjan Klement je ljutomersko sodišče leta 2019 popisal z grafiti, pretekli teden se je pred sodno stavbo lotil sodnikovega avta.

Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti. Tožilstvo je sprva ocenilo, da ni razloga za pripor, a si je premislilo po tem, ko je storilec zoper sodnika v četrtek pisal tudi na družbenih omrežjih, je med drugim poročal Večer. »Policija je navedene stvari zbrala in po pregledu vseh teh dogodkov je bilo ugotoviti, da gre za kaznivo dejanje zalezovanja. Osumljeni je s tem svojim ravnanjem v zadnjem obdobju zalezoval oškodovanca Gorazda Tivadarja in pri njem povzročil ogroženost in prestrašenost. Ker gre pri kaznivem dejanju zalezovanja za kaznivo dejanje s prvinami nasilja, so bili podani pogoji za pridržanje osumljenca in predlog za odreditev pripora,« je pojasnil Drago Farič, vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota.

Policija je Boštjanu Klementu po Faričevih podatkih prostost odvzela v soboto ob 19.25. V nedeljo popoldan so Klementa s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in zalezovanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Za vsako od očitanih kaznivih dejanj je zagrožena kazen do dveh let pripora, Farič pa je še pojasnil, da so proti Klementu že vložili obtožni akt in v njem tudi predlagali podaljšanje pripora.

b348c82b11ee493a0366b1262fb43db6
Nataša Juhnov
Višji državni tožilec Drago Farič je vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti.

Boštjan Klement je domnevno zalezoval sodnika Gorazda Tivadarja in mu grozil že deset let. V preteklosti ga je tudi fizično napadel, mu poslal več grozilnih pisem in dvakrat poškodoval zgradbo ljutomerskega okrajnega sodišča. Zadnji napad je obsodil minister za pravosodje Marjan Dikaučič, dejanje pa sta obsodila tudi vrhovno sodišče in Slovensko sodniško društvo.

sodnik gorazd-tivadar policija drago-farič sodišče tožilstvo
Kaj zdaj berejo drugi