vestnik

Primer izredne odpovedi na MOMS: Odločitev še novembra

Andrej Bedek, 11. 11. 2019
Nataša Juhnov
Sabina Gutalj s tožbo zahteva, da jo Mestna občina Murska Sobota ponovno zaposli.
Črna kronika

Primer izredne odpovedi Sabine Gutalj so višji sodniki v Ljubljani že preverili.

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je na naše poizvedovanje odgovorilo, da je bila pritožbena seja v primeru izredne odpovedi delovnega razmerja Sabine Gutalj, nekdanje vodje oddelka za splošne zadeve in pravne svetovalke v upravi Mestne občine Murska Sobota (MOMS), že opravljena. Višji sodniki bodo svojo odločitev, ali je Mojca Dubravica, sodnica delovnega sodišča v Mariboru, ravnala pravilno, ko je razsodila, da je MOMS Gutaljevo odpustila zakonito, sporočili še ta mesec.


Odpuščena pravnica je pritožbo napovedala takoj, ko je februarja letos prejela sodbo mariborskega delovnega sodišča. Dokler ne bo znana odločitev višjih sodnikov, Gutaljeva ne želi ničesar komentirati. Februarja je ob sodbi izjavila: »Dejstvo je, da je sodnik na prvotnem sojenju na podlagi izvedenih dokazov v celoti pritrdil moji tožbi in sklenil, da je odpoved nezakonita tako v procesnem kot tudi v materialnem smislu. In dejstvo je, da je druga sodnica na ponovnem sojenju, na osnovi istih dokazov, odločila popolnoma nasprotno. Do sedaj nisem smela ničesar povedati za medije in ker postopek še traja, še ne morem dajati nobenih konkretnih informacij. Izkoristila pa bom vsa pravna sredstva, če bo treba, tudi pot na evropsko sodišče.«


Mestna občina je Gutaljevo aprila 2015 zaradi domnevnega trpinčenja ene od podrejenih sodelavk odpustila, nakar je ta sprožila tožbo, s katero je zahtevala, da jo MOMS ponovno zaposli. Tožnica je aprila 2017 uspela v nameri, da jo ponovno zaposlijo in ji povrnejo vse plače z obrestmi od aprila 2015. Po pritožbi murskosoboške občine je februarja 2018 višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani sodbo razveljavilo.

Dokler ne bo znana odločitev višjih sodnikov, Gutaljeva ne želi ničesar komentirati.

sabina-gutalj MOMS