vestnik

Po padcu v vodnjak je divjal še naprej, zato je končal na policijski postaji

Vestnik.si, 23. 12. 2019
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Petkov večer je zaznamoval krepko opit moški, ki je povzročil dve nesreči, njegova sopotnica pa je napadla policista.

S Policijske uprave Murska Sobota poročajo o dogodku, ki je zaznamoval petkov večer. Policiste je takrat nekaj po 22. uri dosegla prijava o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote. Kot poročajo policisti, je kršitelj s kraja kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve. Nato je nadaljeval z vožnjo.

83ca2dc16e3573c8246784c8eaec9520
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.

Policijska patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje s neprilagojeno hitrostjo v Krogu trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka. Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok šest metrov. »Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku. Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista naj se umiri in odvrže kamen ni upoštevala je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal,« poročajo na Policijski upravi Murska Sobota.

Gasilci iz PGD Murska Sobota so na kraju iz vodnjaka potegnili voznika. Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je moški nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica pa je bila predana staršem. Preizkus alkoholiziranosti je sicer pri vozniku pokazal 1,6 promila alkohola.

»V vozilu je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi katera bo poslana v analizo, saj gre za sum prepovedane droge konoplje. V primeru potrditve suma bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek. Zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč bo zoper 26-letnega voznika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zoper osumljeno starejšo mladoletnico pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti,« so še sporočili z murskosoboške policijske uprave.

murska-sobota, policija, simbolne-fotografije
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.

policija promet nesreča