vestnik

Po pomurski avtocesti s hitrostjo 205 km/h

Vestnik.si, 22. 4. 2021
Policija.si
Po pomurski avtocesti je vozil 205 km/h.
Črna kronika

Slovenski policisti so v sredo sedmo leto zapored izvedli maraton nadzora hitrosti. Hitrost vožnje so preverjali na skoraj 600 vnaprej napovedanih lokacijah, v akciji pa je sodelovalo več kot 200 policistov.

Na policiji o ugotovitvah pravijo, da je pri večini ugotovljenih kršitev šlo za prekoračitve hitrosti v naselju do 20 km/h in na avtocestah do 30 km/h. Kljub temu so nekateri posamezniki izstopali. Na območju Policijske uprave Celje je voznik v naselju Laško vozil s hitrostjo 90 km/h, drug voznik pa na nevarnem odseku izven naselja Šentjur 122 km/h. Na Goriškem so denimo ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju vozil 92 km/h. 

Na pomurski avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h, so policisti obravnavali voznika, ki je vozil 205 km/h. 

Rezultati maratona nadzora hitrosti

Na avtocestah in hitrih cestah so policisti obravnavali 150 kršitev, na cestah izven naselja 36, na cestah v naselju pa 625 kršitev. Policisti bodo v zvezi s kršitvami podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči, izdali so 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je globo poravnalo na kraju, 268 pa jih je bilo deležnih opozorila zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

policija maraton-hitrosti nadzor