vestnik

Policija navijače poziva k športnemu obnašanju. V nasprotnem primeru bodo ukrepali

Vestnik.si, 25. 10. 2024
Aleš Cipot
Mura : Maribor
Črna kronika

V mestu in okolici bo povečana prisotnost policije.

V soboto ob 20.15 bo na mestnem stadionu Fazanerija tekma Prve lige Telemach med NŠ Muro in NK Mariborom. Policija bo, ker se pričakuje večje število navijačev, izvajala poostrene aktivnosti za zagotovitev varnosti udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja. 



Vse obiskovalce športne prireditve policija obvešča, da bo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja spremljala in dokumentirala policijske postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru, pri čemer bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje ter video in avdio snemanje. Tehnična sredstva bodo pred in med prireditvijo uporabljena na stadionu in okolici pa tudi v mestu. 

"Z namenom preprečevanja odklonskih ravnanj navijačev želimo pred tekmo opozoriti, da je na športno prireditev prepovedano vnašati pirotehnične izdelke, nevarne predmete ipd., prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi in spodbujajo k nasilju. Prepovedano je vsakršno nasilno ravnanje, nanj se bodo policisti odzvali v skladu z vsemi zakonskimi pooblastili," so zapisali. Tako so navijače oziroma obiskovalce nogometne tekme pozvali k spoštovanju zakonodaje ter odrejenih navodil organizatorja in policistov, navijanje pa naj poteka v športnem duhu. 

pums tekma nadzor policija