vestnik

Policisti iskali 87-letnika, podhlajenega so našli med podrtimi drevesi ob Muri

Vestnik.si, 28. 7. 2023
Vestnik.si
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili v četrtek, malo čez 1. uro, obveščeni, da svojci od 26. julija pogrešajo 87-letnega moškega iz območja Policijske postaje Gornja Radgona, ki težje hodi in ne more prehoditi večje razdalje.

"Policisti so skupaj z domačimi najprej pregledali ožjo okolico bivališča, vendar oseba ni bila najdena. Malo po 4. uri sta policista pri pregledu širše okolice bivališča, kjer se začne pohodna pot ob reki Muri zaslišala šibke glasove, ki so prihajali iz območja, kjer je vihar v preteklih dneh podrl številna drevesa," je opisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica policistov. Moški je bil po pregledu slabo prehodnega terena najden približno 300 metrov globlje v območju podrtih dreves. Zaradi slabega fizičnega stanja se je zapletel v krošnjo podrtega drevesa in ni mogel nikamor. Bil je v kratkih hlačah in bos, saj je obuvala izgubil med hojo po težko prehodnem terenu, in je bil zaradi nizkih nočnih temperatur podhlajen. "Policisti so pogrešanega odnesli do ceste, ki vodi mimo radgonske kleti. Na kraj so bili poklicani reševalci, ki so ga zaradi podhlajenosti odpeljali v bolnišnico," tako Rauševa.



Iskanje starejšega moškega se je za domače in za policiste končalo srečno. "Vsaka zgodba, kjer lahko pomagamo občanom, šteje. Pomagati ljudem je naše poslanstvo," je izpostavila. 

pogrešan moški gornja-radgona