vestnik

Policisti obravnavajo dve prometni nesreči s pobegom. Udeležence in priče pozivajo, da se javijo

Vestnik.si, 12. 7. 2024
Rok Bednjanić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali štiri kazniva dejanja, šest prometnih nesreč, tri povoženja divjadi, tri poškodbe vozil na parkirišču, štiri kršitve javnega reda in miru, ugriz psa in tri požare.

Na področju kriminalitete so obravnavali kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, goljufije in grožnje. Obravnavali so še tatvino goriva s strani tujega lastnika avtodoma na bencinskem servisu v Pincah. 



Kot smo že poročali, se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča v Stari Novi vasi, v kateri je umrl 67-letni voznik avtomobila. 

Policisti so obravnavali še prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, in sicer se je v Gančanih lažje telesno poškodoval kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola. V štirih prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, dva voznika pa sta pobegnila s kraja prometne nesreče. Nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni, da je na regionalni cesti v Nemčavcih voznik manjšega avtomobila, znamke Mercedes srebrne barve, nepravilno prehiteval voznico Citroena. Prehiteval je v trenutku, ko mu je nasproti pripeljalo drugo vozilo, zato je zavil desno nazaj na prometni pas in pri tem podrsal vozilo, ki ga je prehiteval. Išče se tako vozilo znamke Mercedes, ki ima poškodovan zadnji desni bok. Poškodbe bi bile lahko na višini od 55 do 75 centimetrov. 

Ob 21.16 pa so bili obveščeni, da je na regionalni cesti v Vučji vasi v bližini uvoza na avtocesto neznan voznik z neznanim vozilom trčil v prometni znak, ki je bil postavljen na otoku pred križiščem za avtocesto in je prav tako odpeljal s kraja prometne nesreče.

Neznana povzročitelja in morebitne očividce pozivamo, da policiji nudijo podatke, ki jih potrebujejo pri obravnavi prometne nesreče.


Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.

pums kronika-pomurskih-policistov