vestnik

Policisti obravnavali požig, nasilje v družini in ugriz psa

Vestnik.si, 11. 1. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali štiri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, ugriz psa, zasegli so vozilo, prepovedane droge in obravnavali smo štiri povoženja divjadi.

Dve prometni nesreči sta se končali z materialno škodo, ena je bila s pobegom. Kolesar v Murski Soboti je zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti padel po vozišču in se pri tem lažje poškodoval. Odpeljan je bil v urgentni center Splošne bolnišnice v Murski Soboti, kjer so ga oskrbeli.



Tujcu, vozniku tovornega vozila, so policisti zaradi neustreznega vozniškega dovoljenja zasegli tovorno vozilo.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali požig, goljufijo, spletno goljufijo, povzročitev lahke telesne poškodbe in kaznivo dejanje nasilje v družini, kjer je bila osumljenemu izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so tudi ilegalni prehod čez državno mejo. Trije tujci niso posedovali dokumentov za prestop notranje meje in bivanje na območju Schengna. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.


Javni red je bil kršen en krat na javnem kraju in en krat v zasebnem prostoru. Oba kršitelja sta se ob intervenciji pomirila.

pums kronika-pomurskih-policistov