vestnik

Policisti obravnavali šest prometnih nesreč. Še vedno iščejo voznika osebnega avtomobila, ki je bil s kolesarjem udeležen v četrtkovo prometno nesrečo

Vestnik.si, 6. 5. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali enajst kaznivih dejanj, tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z materialno škodo, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, tri kršitve javnega reda in miru, izrekli so ukrep prepovedi približevanja, obravnavali pa so še ugriz psa in pet povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino, sedem kaznivih dejanj groženj, kaznivo dejanje neplačevanja preživnine, poškodovanje tuje stvari in zlorabo bančne kartice. Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju, kršitelji pa so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Murska Sobota. 

Policija še vedno izvaja aktivnosti v zvezi z izsleditvijo pogrešanega 59-letnega Rudolfa Radošiča iz Ižakovec. Ta je od doma odšel s kolesom, ki je bilo kasneje najdeno pri reki Muri. Pogrešani je visok okrog 180 cm, suhe postave, s kratkimi lasmi. Oblečene je imel temno modre hlače in večbarvno majico z dolgimi rokavi. Policija poziva vse, ki bi imeli kakšno koli informacijo o pogrešani osebi, naj to sporočijo na telefonsko številko 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali se oglasijo na najbližji policijski postaji. 

V četrtek, 4. maja 2023 se je okrog 13. ure na Bakovski ulici v Murski Soboti pri izvozu iz avtobusne postaje zgodila prometna nesreča s telesni poškodbami, v nesreči sta bila udeležena voznik osebnega vozila znamke citroen (bele barve) in kolesar. Policija poziva voznika osebnega avtomobila, da se zaradi razjasnitve okoliščin nesreče oglasi na PPP Murska Sobota ali pokliče na telefonsko številko policije, prav tako pozivajo morebitne očividce ali vse, ki bi imeli koristne informacije o poteku prometne nesreče, da jim to sporočijo. 

kronika-pomurskih-policistov pums kronika