vestnik

Policisti obravnavali tatvino vozila in kolesa, na avtocesti odkrili ukradeno vozilo

Vestnik.si, 13. 3. 2024
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, tri prometne nesreče z materialno škodo, poškodbo vozila na parkirišču in šest povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino vozila, in sicer so policisti za izravnalne ukrepe na pomurski avtocesti izvedli kontrolo romunskega tovornega vlečnega vozila, ki je prevažalo osem rabljenih osebnih vozil. Po natančnem pregledu so ugotovili, da je bilo eno od naloženih vozil v mesecu novembru 2023 odtujeno v Italiji. Ukradeno vozilo so zasegli. Prav tako so obravnavali tatvino starejšega neregistriranega vozila, tatvino ženskega kolesa v Petišovcih, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kaznivo dejanje računalniške kriminalitete in kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje izvajali na pomurski avtocesti.

Policisti hkrati še obveščajo, da bodo do 24. marca poostreno spremljali dosledno uporabo varnostnega pasu in ustrezno uporabo zadrževalnih sistemov med prevozi otrok v cestnem prometu.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms