vestnik

Policisti pridržali kršitelja javnega reda in miru

Vestnik, 5. 10. 2021
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, požar v kuhinji stanovanjske hiše, poškodbo vozila na parkirišču ter dva primera povoženja divjadi. Vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, je bil zasežen traktor.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvine, kaznivo dejanje zatajitve ter zasegli bankovec v vrednosti sto evrov, za katerega obstaja sum, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in petkrat na javnem kraju. Zoper kršitelja, ki se ob intervenciji policistov ni pomiril, je bilo odrejeno pridržanje.

V času med 1. in 10. oktobrom poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti pešce opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Kot smo že poročali, je včeraj na Vaneči zagorelo olje na štedilniku. Ogenj se je razširil na kuhinjske elemente. Požar so pogasili gasilci iz PGD Vaneča, Puconci, Šalamenci in Moščanci. 

pums kronika-pomurskih-policistov