vestnik

Policisti pridržali močno vinjenega tujca, v Lomanošah in Dolnji Bistrici prišlo do groženj

Vestnik.si, 9. 11. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri povoženja divjadi, dve poškodbi vozila na parkirišču in dva hujša prometna prekrška.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivi dejanji grožnje v Lomanošah in Dolnji Bistrici, poškodovanje tuje stvari v Svetem Juriju ob Ščavnici, tatvino registrske tablice v Moravskih Toplicah ter vloma v poslovni objekt in kolesarnico v Murski Soboti.



Pri zagotavljanju prometne varnosti so imeli policisti v Doliču v postopku voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Na Hotizi pa so policisti zaustavili tujca in ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bo tekom dneva odpeljan v nadaljnji postopek na Okrajno sodišče v Ljutomer.

Policisti v prvi polovici trajanja poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, razen prej omenjenega primera, niso zaznali voznika, ki bi vozil močno pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. Naj tako ostane tudi v prihodnjih dneh. Za varnost v prometu smo odgovorni vsi udeleženci, zato poskrbimo, da bodo tudi v času martinovanja naše ceste varne za vse.

pums kronika-pomurskih-policistov