vestnik

Policisti prijeli 72 tujcev na pomurski avtocesti

Vestnik.si, 21. 6. 2023
Policijska uprava Murska Sobota
Policisti so prijeli 72 tujcev.
Črna kronika

Voznika policisti še iščejo.

Včeraj, malo pred 10. uro je bil na pomurski avtocesti med Grabonošem in Cerkvenjakom na voznem pasu parkiran kombi madžarskih registrskih oznak. Iz vozila so po izjavi očividcev zbežale osebe. Policisti so v neposredni bližini zaustavitve vozila izsledili 13 tujcev. Neznani voznik vozila je prevažal deset državljanov Turčije, dva državljana Sirije in enega državljana Iraka. Tujci so v našo državo vstopili nezakonito in so med postopkom s policisti zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika, so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

pu-ms, tujci, ilegalci
Policijska uprava Murska Sobota
Policisti so prijeli 72 tujcev.

Okrog 19. ure so policisti Policijske postaje Lendava med izvajanjem kontrole na avtocesti na počivališču Pince opazili večje število tujcev, ki plezajo iz parkiranega priklopnika s cerado, romunskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik vlečno vozilo in priklopnik parkiral na počivališču okrog 17. ure in ga zapustil. V prirejenem prostoru tovornega vozila je bilo najdenih 59 tujcev, in sicer 44 državljanov Bangladeša, osem državljanov Pakistana, šest državljanov Nepala in en državljan Egipta. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

V minulem tednu so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota, v sklopu rednega nadzora na avtomobilski cesti na relaciji Lendava - Maribor ustavili voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, državljana Romunije. Voznik je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato so mu odredili preizkus z elektronskim indikatorjem alkohola, kateri je po pravilni uporabi pokazal 0,38mg/l alkohola v organizmu. Navedeni vozniki ne smejo imeti alkohola v organizmu, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Prejel je globo 600 evrov in 8 kazenskih točk.

pu-ms ilegalci