vestnik

Policisti prijeli storilca, ki sta odtujila gorivo

Vestnik, 6. 10. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Mobilni oddelek FURSA je danes malo po 1. uri zjutraj obvestil policiste o tem, da obravnavajo v Grabonošu tovorno vozilo, ki ima nameščene prirejene naprave za prečrpavanje goriva iz drugih tovornih vozil.

Iz Policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva državljana Romunije na bencinskem servisu Petrol Murska Sobota, AC - sever iz tovornega vozila odtujila ter si protipravno prilastila okrog 1000 litrov goriva. To sta iz tovornega vozila oškodovanca, sicer državljana Poljske, pretočila v rezervoar svojega tovornega vozila. Ko sta do osumljenih med izvrševanjem kaznivega dejanja pristopila delavca mobilnega oddelka FURS, se osumljena kljub pozivom delavcev nista zaustavila, ampak sta se usedla v vozilo in se odpeljala. Med speljevanjem je osumljenec z vozilom zapeljal v delavca FURSA, ki je moral odskočiti, da osumljeni ne bi trčil vanj. Tovorno vozilo je bilo kasneje zaustavljeno v Grabonošu, pri ogledu pa so bili v njem najdeni črpalka ter ostali pribor za črpanje goriva. 

bencin, gorivo, točenje goriva
Andrej Petelinšek
Fotografija je simbolična

Kot še poročajo s PUMS, je bilo za 25-letnega in 34-letnega osumljenca, oba državljana Romunije, odrejeno pridržanje, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 1. točki 1. odstavka 205. člena KZ-1 in poskusa storitvekaznivegadejanjapreprečitveuradnegadejanja ali maščevanja uradniosebipo1.odstavku 299. člena KZ-1, pa bosta privedena privedena k preiskovalnemu sodniku.

grabonoš kraja-goriva