vestnik

Kriminalisti v poslopju banke NLB na Trgu Zmage: Preiskave še v več krajih po Sloveniji, preiskujejo domnevne nepravilnosti z lizingi

ABE, 30. 11. 2023
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.
Črna kronika

Preiskave so povezane s sumi storitev več kaznivih dejanja s področja gospodarske kriminalitete.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v prostorih sedeža banke NLB na Trgu zmage v Murski Soboti opravili hišno preiskavo. Preiskava je povezana s sumi storitev več kaznivih dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Po naših podatkih preiskovalci preiskujejo domnevne nepravilnosti pri poslovanju z lizingi banke NLB. 

policija, nlb
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.

O okoliščinah preiskave smo poizvedovali pri Suzani Rauš, tiskovni predstavnici murskosoboške PU. Njen odgovor objavljamo v celoti: "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete. Svoje aktivnosti izvajajo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana in Kranj. Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji."

policija, nlb
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.

Vprašanja smo poslali tudi v službo za odnose z javnostmi NLB. To je njihov odgovor: "V NLB smo seznanjeni z današnjimi hišnimi preiskavami v Murski Soboti.  Domnevne zlorabe so bile storjene na škodo NLB Skupine oziroma naše leazing družbe NLB Lease&GO. NLB pozdravlja preiskavo, v njej v celoti sodeluje, ob tem pa poudarjamo, da imamo v NLB Skupini ničelno stopnjo tolerance do vseh oblik korupcije ali kršitev internih pravil, zaradi česar tudi redno izvajamo vse potrebne interne revizijske nadzore in usposabljanja zaposlenih."

nlb banka policija