vestnik

Kriminalisti v poslopju banke NLB na Trgu Zmage: Preiskave še v več krajih po Sloveniji, preiskujejo domnevne nepravilnosti z lizingi

ABE, 30. 11. 2023
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.
Črna kronika

Preiskave so povezane s sumi storitev več kaznivih dejanja s področja gospodarske kriminalitete.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v prostorih sedeža banke NLB na Trgu zmage v Murski Soboti opravili hišno preiskavo. Preiskava je povezana s sumi storitev več kaznivih dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Po naših podatkih preiskovalci preiskujejo domnevne nepravilnosti pri poslovanju z lizingi banke NLB. 

policija, nlb
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.

O okoliščinah preiskave smo poizvedovali pri Suzani Rauš, tiskovni predstavnici murskosoboške PU. Njen odgovor objavljamo v celoti: "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete. Svoje aktivnosti izvajajo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana in Kranj. Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji."

policija, nlb
Jure Kljajić
Hišne preiskave na sedežu NLB v Murski Soboti.

Vprašanja smo poslali tudi v službo za odnose z javnostmi NLB. To je njihov odgovor: "V NLB smo seznanjeni z današnjimi hišnimi preiskavami v Murski Soboti.  Domnevne zlorabe so bile storjene na škodo NLB Skupine oziroma naše leazing družbe NLB Lease&GO. NLB pozdravlja preiskavo, v njej v celoti sodeluje, ob tem pa poudarjamo, da imamo v NLB Skupini ničelno stopnjo tolerance do vseh oblik korupcije ali kršitev internih pravil, zaradi česar tudi redno izvajamo vse potrebne interne revizijske nadzore in usposabljanja zaposlenih."

nlb banka policija
Kaj zdaj berejo drugi