vestnik

Policisti v preteklem dnevu iskali pogrešani osebi, obravnavali več tatvin, mejni spor in nesrečo pri delu

Vestnik.si, 12. 10. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali devet primerov kaznivih dejanj, nesrečo pri delu, sedem prometnih nesreč, štiri primere kršitev javnega reda in miru, dva primera poškodbe vozila s strani divjadi, prav tako so prijeli 13 ilegalnih prebežnikov in iskali so dve pogrešani osebi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali primer tatvine kolesa, tatvino mobilnega telefona, dva primera tatvin iz poslovnih prostorov, poškodovanja tuje stvari, vlom v hišo, požar na kmetijskem stroju, nesrečo pri delu in mejni spor. Obravnavali so še primer nedovoljenega sprovajanja čez državno mejo in 13 ilegalnih prebežnikov, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo.


 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je sinoči v Pertoči zagorel traktor. Požar so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij in Pertoča. 

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali sedem primerov prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. 

Javni red in mir je bil kršen v štirih primerih, dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Iskali so tudi dve pogrešani osebi, ki so ju našli ter predali svojcem.

Policisti opozarjajo, da poteka prometna akcija, ki se glasi Osredotoči se na cesto, pri čemer želijo, da vozniki zmanjšajo uporabo naprav ali opreme med vožnjo in ostalih aktivnosti voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu oziroma zmanjšujejo zmožnost obvladovanja vozila.

pums kronika-pomurskih-policistov