vestnik

Policisti v preteklih 24 urah obravnavali tatvino mopeda in poskus samomora. V nakupovalnem centru v dvigalu ostala ujeta oseba

Vestnik.si, 10. 6. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, poskus samomora in povoženje divjadi.

Poročali smo že, da je okoli 16. ure izven naselja Rankovci prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl voznik motornega kolesa. Z ogledom kraja prometne nesreče, ki ga je ob prisotnosti okrožne državne tožilke opravil dežurni preiskovalni sodnik, je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Gederovec proti Murski Soboti. Pred naseljem Rankovci je


zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v motorista, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 44-letnega motorista. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Na področju kriminalitete so policisti v Bakovcih obravnavali tatvino neregistriranega rdečega mopeda Tomos APN 6. Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.


Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da je včeraj popoldan v nakupovalnem centru v Murski Soboti v dvigalu ostala ujeta oseba. Rešili so jo gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom. 

pums kronika-pomurskih-policistov