vestnik

Policisti v Rakičanu posredovali zaradi odvzema mladoletne osebe

Vestnik.si, 12. 2. 2024
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Črna kronika

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru ter eno povoženje divjadi

Prva prometna nesreča se je končala z materialno škodo, v drugi nesreči v Gornjem Lakošu pa je voznica zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčila v tovorno vozilo in se pri tem lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva v Grabonošu, tatvino registrske tablice v Strukovcih in odvzem mladoletne osebe v Rakičanu, kjer je eden izmed staršev onemogočil stik z otrokom drugemu staršu.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

"Ker smo v času praznovanja pusta, bomo policisti še toliko bolj pozorni na morebitne odklonske pojave v cestnem prometu, na področju javnega reda in kriminalitete. Naj bo pustno obdobje veselo in zabavno, a nikakor ne povezano z vožnjo pod vplivom alkohola. Slednji namreč pripomore k različnim nepravilnim ravnanjem pri vožnji, kar pogosto pomeni, da hitrost vožnje ni prilagojena stanju in lastnostim ceste, prometnim razmeram ter znanju in izkušnjam voznika," opozarjajo na Policijski upravi Murska Sobota. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornja Radgona.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms
Kaj zdaj berejo drugi