vestnik

Policisti zaradi nedovoljenega vstopa v državo prijeli pet tujcev

Vestnik.si, 31. 8. 2024
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali pet kaznivih dejanja, nedovoljen prehod čez državno mejo, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri prometne nesreče z lahko telesno poškodbo, dve prometni nesreči z nastalo materialno škodo, tri povoženja živali, štiri poškodbe osebnih avtomobilov na parkirnem prostoru, delovno nezgodo in požar.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji tatvine, dve kaznivi dejanji goljufije in kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in prenehali s kršitvami, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

V naselju Jeruzalem je prišlo do požara, in sicer zaradi pregretega olja v ponvi, ki se je vžgalo ter je tako zagorela kuhinjska napa nad štedilnikom. Požar so nato pogasili gasilci.

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so v naselju Trdkova prijeli pet državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijkse postaje Lendava.

kronika pums požar