vestnik

Policisti že 24 mesecev v slepi ulici. Čigavih je 1,8 milijona evrov, natovorjenih med torbice in zaseženih na avtocesti?

ABE, 13. 5. 2021
PU Murska Sobota
Komu je bil namenjen zasežen denar?
Črna kronika

Pomurski policisti še vedno niso dognali, komu je bilo namenjenih aprila 2019 zaseženih 1,8 milijona evrov.

Osemindvajsetega aprila je minilo dve leti od takrat, ko so murskosoboški policisti na pomurski avtocesti v kombiju, ki sta ga vozila dva Madžara, našli 1,8 milijona evrov gotovine in jih zasegli. Preiskava Policijske uprave (PU) Murska Sobota v zvezi z zadevo pa še ni obrodila sadov. »Zaradi interesa preiskave, ki še ni zaključena, dodatne informacije ne moremo posredovati,« je bilo vse, kar je Dejan Bagari iz PU Murska Sobota odgovoril na naše vprašanje, ali so že ugotovili, od kod izvira 28. aprila predlani zaseženi denar.

003788f0067ac95453f91fb13718afab
PUMS
Komu je bil namenjen zasežen denar?

V murskosoboški policijski upravi torej nadaljujejo sestavljanje mozaika, od kod Madžaroma, starima 24 in 28 let, toliko gotovine in zakaj sta jo v škatlah med torbicami prevažala brez kakršnih koli dokumentov. Ena od možnosti je, da je bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki so jih prodali v Italiji. Po naših podatkih madžarska državljana sploh nista vedela, kaj prevažata med tovorom v kombiniranem vozilu. Ko sta peljala po pomurski avtocesti proti Pincam, so ju tukajšnji policisti vzeli pod drobnogled pri povsem rutinskem nadzoru prometa na počivališču Dolinsko. V tovornem delu vozila so našli zložene kartonske škatle, ko pa je stekel pregled tovora, se je kmalu pokazalo, da v škatlah niso le torbice, ampak tudi denar.

PU Murska Sobota si je po naših podatkih morala celo izposoditi bančni stroj, da so lahko prešteli vso gotovino. 

PUMS
Komu je bil namenjen zasežen denar?
denar gotovina madžara italija