vestnik

Pomurski policisti prijeli storilca tatvin v Lendavi in Murski Soboti

Vestnik.si, 13. 3. 2024
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Minuli teden so pomurski policisti obravnavali več primerov tatvin izdelkov v trgovinah.

6. marca 2024 so policisti Policijske postaje Murska Sobota izsledili in prijeli 25-letnega storilca, ki je doma iz območja Ljubljane. Storilec je izvajal tatvine izdelkov po trgovinah v Murski Soboti. Zahvaljujoč pravočasni prijavi zaposlenih v trgovini, so policisti storilca in voznika avtomobila prijeli preden sta vstopila na avtocesto. V prtljažnem delu avtomobila so našli več različnih izdelkov, za katere storilec ni imel računa. V skladu s postopkom so policisti zasegli izdelke in jih vrnili v trgovine. Skupna vrednost ukradenih prehrambenih izdelkov znaša približno 1000 evrov.

Še en primer tatvine je bil zabeležen 8. marca 2024, ko je bila policiji prijavljena kraja polnega vozička različnih izdelkov iz trgovine v Lendavi. Po ugotovitvah je 40-letni državljan Madžarske utemeljeno osumljen tatvine. Storilec je nakupovalni voziček napolnil z različnimi izdelki, nato pa zapustil trgovino, ne da bi plačal za izdelke. Izdelke je prenesel v prtljažnik svojega vozila in se odpeljal z mesta dogodka. Policija je storilca ustavila v cestnem prometu, kjer so mu izdelki zaseženi in vrnjeni v trgovino. Vrednost ukradenih izdelkov v tem primeru znaša približno 820 evrov.

V obeh primerih bo zoper storilca podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja tatvine v skladu s 204. členom Kazenskega zakonika.

tatvina pu-ms