vestnik

Poškodovana dva kolesarja in voznica osebnega avtomobila

Vestnik.si, 9. 8. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Ena kolesarka vozila pod vplivom alkohola

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, prijeli deset tujcev, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način, osem primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.
V Spodnji Ščavnici je okoli 14. ure med vožnjo padla kolesarka, ki se je pri padcu lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je kolo vozila pod vplivom alkohola. Prav tako je okoli 20.45 na Vaneči padel kolesar, ki se je pri padcu lahko telesno poškodoval. Lahko telesno poškodovala se je tudi voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje v Murski Soboti trčila v drugi osebni avtomobil. Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, dve zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva, zatajitev ter zasegli bankovec za 20 EUR, za katerega se sumi, da je ponarejen. Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 
"V tem času je na našem območju ostalo zapuščenih kar nekaj objektov, ki so jih bili lastniki primorani zapustiti zaradi poplav. Zaradi tega je ostalo nezavarovanega veliko premoženja. Žal priložnost izkoristijo tudi tatovi. Zaradi tega vas pozivamo, da v kolikor opazite osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, o tem takoj obvestite policijo na št. 113," so še sporočili policisti.
kronika pu-ms