vestnik

Poskus umora v Ižakovcih: Sin se brani z molkom, oče ni v smrtni nevarnosti

ABE, 14. 12. 2021
Andrej Bedek
Robert Roudi, vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota
Črna kronika

Sodišče za 16-letnika odredilo pripor. Motiv za zdaj ni znan.

Robert Roudi, vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota, je predstavil nekaj okoliščin kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je zgodilo v noči na nedeljo v Ižakovcih v Občini Beltinci, ko je, kot smo že poročali, 16-letni sin je med spanjem z nožem večkrat zabodel 45-letnega očeta.

robert-roudi
Andrej Bedek
Robert Roudi

Kot je Robert Roudi povedal v kratki izjavi za javnost, so v soboto malo pred polnočjo na OKC PU Murska Sobota prejeli klic oškodovanca, ki je prijavil, da ga je v domači hiši z nožem med spanjem napadel mladoletni sin. Policisti, ki so prispeli na kraj prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost, oškodovancu pa nudili prvo pomoč. 45-letnik je bil nato odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je ostal na zdravljenju. Ugotovljenih je bilo več vbodnih ran, točna stopnja poškodb še ni opredeljena. Oškodovanec ni v smrtni nevarnosti.

Umor Ižakovci2b
Uroš Maučec
Prizorišče kaznivega dejanja v Ižakovcih

Med napadom sta se osumljenec in oškodovanec prerivala, nato je slednji zbežal iz hiše in po naselju klical pomoč. V hiši sta živela sama, osumljenec živi na območju PU Ljubljana, občasno imata pa stike, je še dejal Roudi. Motiv za dejanje za zdaj ni znan, saj se osumljenec brani z molkom.

Okrožno sodišče Murska Sobota je sicer včeraj odredilo pripor za 16-letnika, ki je osumljen kaznivega dejanja poskusa umora svojega očeta. Pripor je proti najstniku odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti, so za Vestnik.si potrdili v uradu predsednika sodišča Branka Palatina.

281504ae914f31b9bc29d1b34f8ef728
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v Ižakovcih.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota je tudi povedal, da mladoletnika v preteklosti še niso obravnavali, prav tako do zdaj niso zaznali oblik nasilja v tej družini.

PREBERI TUDI: Sin poskušal zažgati starša 

Ižakovci poskus-umora