vestnik

Povabil se je na kavo, nato je umoril sosedo

ABE, 9. 11. 2018
Nataša Juhnov
Policisti so sestavili mozaik zločina na Tišini. 
Črna kronika

Policija je zavrnila vpletenost tretje osebe v zločin na Tišini, ko je 59-letnik do smrti zabodel 45-letno sosedo, nato si je sam še vzel življenje. Nekateri mediji so celo povzeli govorice, ki so govorile o tem, da je krvav dogodek zakrivil nekdo tretji.

Policija je po 40 dneh, odkar se je 30. septembra na Tišini zgodil grozljiv zločin, ko se je 59-letnemu domačinu tako omračil um, da je sosedi, stari 45 let, vzel življenje, nato pa si sodil sam, naposled razkrila podrobnosti. Po besedah Bojana Rousa, vodje pomurskih kriminalistov, je preiskava trajala dalj časa, kajti treba je bilo počakati na končno poročilo o analizi zaseženih storilčevih predmetov v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Rous je zanikal, da bi bil morda tretja oseba vpletena v krvav zločin. Celo nekateri mediji so povzemali govorice, ki so govorile o tem, da je dogodek zakrivil nekdo tretji.



Že na podlagi zbranih obvestil in opravljenem ogledu kraja dejanja ter zavarovanih sledov na prizorišču so namreč obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je dejanje storil 59-letni sosed. "Preiskava je potekala v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora, to pa je bilo tudi na koncu nesporno dokazano. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da se je tisto nedeljo popoldan 59-letnik k sosedi po telefonu povabil na kavo. Očitno je potem prišlo do spora, v katerem je storilec štirikrat zabodel žrtev," je pojasnil prvi pomurski kriminalist.


Možakar je nato odšel domov in se obesil na podstrešju. Kot je še dejal Rous, so v njegovi hiši dan po zločinu opravili hišno preiskavo, v kateri so našli morilsko orožje, nož. Motiv za zločin je bilo ljubosumje. Zadnji tako hud zločin v Pomurju, kot se je na Tišini, se je sicer zgodil 14. junija 2011, ko je tragičen obračun v Gornji Radgoni vzel dve življenji nekdanjih partnerjev.
Preberite tudi: (FOTO) Sosedo zabodel, sebe obesil.

policija umor samomor temno tišina