vestnik

Povzročil prometno nesrečo in pobegnil. Ko so ga policisti zaustavili, je napihal tri promile

Vestnik, 25. 5. 2021
Bobo
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V Pomurju letos 229 voženj pod vplivom alkohola. V treh od petih prometnih nesrečah, v katerih je prišlo do smrtnih žrtev, je bil posredi alkohol.

Poročali smo že, da se je včeraj v Murski Soboti zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil vinjen voznik. Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da se je prometna nesreča zgodila v enem od krožišč, malo pred 16. uro, povzročitelj pa je s kraja odpeljal. Kmalu po 16. uri so policisti vozilo zaustavili na območju občine Gornji Petrovci. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal 1,45 mg/l alkohola, odrejen pa mu je bil tudi strokovni pregled. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. 

"Skorajda ni dneva,  da na cestah naše Policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo," sporoča tiskovna predstavnica soboške policije Suzana Rauš. Vse navedeno pa je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Zato policisti znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

stop
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Rauševa še dodaja, da so policisti v letu 2021 (do 22. maja) na območju Pomurju ugotovili 229 voženj pod vplivom alkohola. V 64 (122) primerih je bila ugotovljena koncentracija nad 0,52 mg/l. "Zaskrbljujoč je podatek, da je po znanih rezultatih in analizah v petih prometnih nesrečah s smrtnim izidom, v katerih je umrlo šest oseb, bil v treh prisoten alkohol."

pums prometna-nesreča vinjen-voznik