vestnik

32-letnik osumljen, da je naklepno zakuril smeti na mestni tržnici ter podtaknil oba požara na SPTŠ

Vestnik, 13. 4. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti PU Murska Sobota so bili 9. aprila ob 23.40 obveščeni o manjšem požaru v bližini mestne tržnice v Murski Soboti. Požar se je razširil na večnamensko stavbo, na kraj pa so bili takoj napoteni policisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V neposredni bližini so prijeli 32-letnika z območja Upravne enote Murska Sobota.

Ker je obstajal sum, da je ravno prijeti v podhodu večnamenske stavbe na mestni tržnici naklepno zakuril smeti, so mu kriminalisti in policisti na podlagi 2. odstavka 157. člena ZKP odvzeli prostost. V požaru je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2120 evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na Srednji poklici in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je nastala velika premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša najmanj 35 tisoč evrov. Končna materialna škoda bo znana po zaključeni sanaciji.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj požiga po prvem odstavku 222. člena Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari po prvem odstavku 220. člena Kazenskega zakonika, je bil osumljeni 11. aprila priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor. 

Za ostala kazniva dejanja, in sicer povzročitev splošne nevarnosti po prvem odstavku 314. člena Kazenskega zakonika in dveh kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari po prvem odstavku 220. člena Kazenskega zakonika, storjena pred časom v Murski Soboti, kriminalisti in policisti še zbirajo obvestila. 

mestna-tržnica-murska-sobota požar