vestnik

Prekoračitev hitrosti in vožnja ukradenega kolesa z motorjem: eden na sodišče, drugi v zapor

Vestnik.si, 20. 9. 2024
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so imeli pestro sredo.

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v sredo, 18. septembra 2024, obravnavali dva resna prekrška v cestnem prometu. V obeh primerih so bile ugotovljene hude kršitve prometnih pravil.

Voznik začetnik prekoračil hitrost izven naselja

Ob 17.20 uri so policisti na območju izven naselja Ižakovci izvajali meritve hitrosti. Na cesti, kjer je omejitev hitrosti določena s splošnim prometnim pravilom na 90 km/h, je bila izmerjena hitrost osebnega avtomobila kar 163 km/h. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila šele začetnik. Zaradi hude prekoračitve hitrosti mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vožnja neregistriranega in ukradenega kolesa z motorjem brez dovoljenja in čelade

Isti dan, ob 10.50 uri, so policisti v naselju Beltinci ustavili voznika kolesa z motorjem, ki je kršil več prometnih predpisov hkrati. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik upravljal neregistrirano vozilo, brez uporabe homologirane zaščitne motoristične čelade. Poleg tega ni posedoval vozniškega dovoljenja za kategorijo vozila, ki ga je vozil. Policisti so mu vozilo zasegli in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Preiskava je razkrila, da je bilo zaseženo kolo z motorjem ukradeno dan prej v Ižakovcih, kar je še dodatno otežilo položaj voznika. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine bo zoper osumljenega vložena kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Poleg tega je bil za voznika razpisan ukrep privedbe v zavod za prestajanje kazni zapora, zaradi česar so mu policisti odvzeli prostost in ga po zaključku postopka predali v pristojen zavod za prestajanje kazni zapora. 

pu-ms beltinci Ižakovci kronika