vestnik

Pri 23-letniku našli kilogram konoplje

Vestnik, 28. 1. 2019
PU Murska Sobota
Zasežena droga
Črna kronika

Policisti so v Rogašovcih ustavili 23-letnega moškega, ki je imel pri sebi kilogram konoplje. Pri njem doma so opravili še hišno preiskavo.

Petrovski policisti so 22. januarja zvečer v Rogašovcih izvedli identifikacijski postopek in pri tem ugotovili, da ima 23-letnik pri sebi konopljo, ki so mu jo zasegli.
»Patrulja PP Gornji Petrovci je opazila več parkiranih osebnih vozil na zelenici, na območju občine Rogašovci. V vozilih so se nahajale osebe in s svojim obnašanjem ter zadrževanjem na kraju vzbujale sum, da izvršujejo kaznivo dejanje,« sporočajo s PU Murska Sobota. Kot so zapisali, sta policista med ugotavljanjem identitete opazila, da ima voznik pod sedežem plastično vrečko s konopljo. Policista sta utemeljeno posumila, da je storil kaznivo dejanje, zato sta pregledala celotno vozilo in v prtljažniku našla še več plastičnih vreč in posod s konopljo.

»Opravljen je bil preliminarni test, ki je potrdil sum, da gre za prepovedano drogo konopljo v količini približno 1 kilograma,« zato so mu odvzeli prostost in mu odredili pridržanje, še sporočajo s policije.

Naslednji dan so policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Murska Sobota opravili še dve hišni preiskavi in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Osumljenega pa so po opravljenem zaslišanju spustili na prostost, zoper njega pa podali kazensko ovadbo.
droga konoplja posedovanje kaznivo dejanje policija