vestnik

Pušča: Kuril odpadke, zažgal avtomobil

ABE, 10. 4. 2020
Nataša Juhnov
Policisti so 8. aprila ob 13.30 pri opravljanju nalog na terenu opazili črn dim, ki se je valil iz naselja Pušča.
Črna kronika

Policiste občane pozivajo, da upoštevajo prepoved kurjenja v naravi, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.

Poročali smo že dogodku v Pušči, kjer so v sredo morali posredovati gasilci. Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti, ki so jih za Vestnik.si posredovali s Policijske uprave (PU) Murska Sobota. Policisti so 8. aprila ob 13.30 pri opravljanju nalog na terenu opazili črn dim, ki se je valil iz naselja Pušča. Tja so odšli zato na intervencijo.

pgd-pušča, požar
PGD Pušča
V Pušči je zagorel zapuščeni osebni avtomobil.

pgd-pušča, požar
PGD Pušča
V Pušči je zagorel zapuščeni osebni avtomobil.

»Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da gorijo različni odpadki. Na kraj so bili poklicani gasilci, ki so požar pogasili. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je odpadke kuril občan, kateremu je zaradi vetra ogenj prešel tudi na razrezan odpadni osebni avtomobil, ki je nato zagorel. Na kraju ni nastala neposredna ogroženost, prav tako pa v zadevi ni nastala materialna škoda. Zoper občana sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu po uredbi o odpadki,« je pojasnila Suzana Rauš s PU Murska Sobota.

V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Policisti PU Murska Sobota občane pozivajo, da upoštevajo prepoved kurjenja v naravi, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.

ogenj Pušča