vestnik

Na Cankovi ropal policist, domačini slišali štiri strele

Vestnik, 9. 6. 2020
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.
Črna kronika

Na Cankovi se je zgodil rop. Storilec je pobegnil in pozneje umrl, zasledovalec je bil prepeljan v bolniško oskrbo.

Policisti so bili o ropu bančne ustanove obveščeni malo po 15. uri. Tiskovna predstavnica soboške policije Suzana Rauš je sporočila, da je po do zdaj znanih informacijah oborožen moški vstopil v prostore in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka tudi izročila. "Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in po dogodku v bližini umrl," je dodala. V bančni ustanovi ni bil poškodovan nihče. Policijo so občani tudi obvestili, da je bilo v bližini bančne ustanove slišati več strelov. 

Cankova, rop in samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

Cankova, rop in samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

Okoliščine smrti storilca, ki sta ga občana prestregla med begom, še ugotavljajo. En občan je bil ob tem poškodovan in prepeljan v bolnišnico, stopnje poškodb pa bodo znane naknadno. V dopolnjenem sporočilu je Rauševa javnost seznanila s tem, da je bil storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota. Na kraju so bili policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva (SDT). "Na kraju se zbirajo obvestila, opravlja ogled kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter okoliščine," še pojasni tiskovna predstavnica. Na kraju je bila tudi zavarovana pištola. 

O dogodku je obveščen posebni oddelkek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

cankova, rop-in-samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

V.d. generalnega direktorja policije Anton Travner je strokovnim službam na Generacijski policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine dogodka. 

cankova, rop-in-samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

Po neuradnih informacijah in po pričevanju enega od domačinov, je za roparjem teklo več ljudi. Ujeli so ga na bližnjem nogometnem igrišču, kjer je prišlo do pretepa, storilec pa je na koncu s pištolo storil samomor.

cankova, rop-in-samomor
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Rop na Cankovi.

Cankovski župan Danilo Kacijan je v izjavi za nacionalno televizijo dejal, da je bilo v trenutku, ko je osumljenec stopil iz banke pred zgradbo zbranih nekaj ljudi: "Med drugim tudi eden Rom iz naše občine, ki se je brez obotavljanja pognal za neznanim storilcem. Skoraj en kilometer sta tekma, mimo igrišča, je bilo slišati tudi tri strele. Na koncu je bil še četrti strel, po katerem je ropar obležal mrtev, Roma pa so poškodovanega odpeljali v zdravstveni dom." Kacijan še dodaja, da so ljudje ob tem dogodku globoko pretreseni, dejanje Roma pa ocenjuje kot herojsko. "Oseba, ki je umrla na kraju, ni iz naše občine," še zatrdi župan. 

Cankova, rop in samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

cankova, rop-in-samomor
Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

rop cankova petrol bencinska-črpalka