vestnik

S preveliko hitrostjo in pod vplivom alkohola trčil v leseno brunarico

Vestnik.si, 10. 7. 2023
PGD Murska Sobota
Prometna nesreča v Skakovcih.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, eno kaznivo dejanje, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Poleg prometne nesreče z materialno škodo so obravnavali še tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Hudo telesno se je poškodoval voznik, ki je v naselju Skakovci zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal levo z vozišča in trčil v več ovir ter na koncu v leseno brunarico. V nesreči se je lahko telesno poškodovala tudi sopotnica v vozilu. Obravnavali pa so tudi dve prometni nesreči kolesarjev, ki sta se pri padcih lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policisti so namreč v Pincah zaustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Italije, v vozilu pa je prevažal še tri državljane Indije in enega državljana Nepala, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Državljanu Italije je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito ter so bili odpeljani v azilni dom v Ljubljani. Prav tako so policisti v Lendavi izsledili skupino tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Vsi tujci, od tega trije državljani Pakistana, dva Afganistana, eden Šrilanke in eden Indije, so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju Policijske postaje Lendava.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms