vestnik

Soboške tožilke opomin ni streznil. Tokrat so jo že tretjič krepko opito v prometu obravnavali policisti

ABE, 12. 12. 2022
Nataša Juhnov
Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota.
Črna kronika

Tožilka Anica Šoštarič, ki je bila že v disciplinskih postopkih, ker so jo ujeli pijano za volanom in ker se je v službi nedostojno vedla, se je zapletla v nov prekršek. 24. novembra je že tretjič v 45 mesecih vozila pod vplivom alkohola.

Tožilka Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota Anica Šoštarič, ki so jo policisti februarja 2019 ujeli pijano med vožnjo – napihala je več kot dva promila, kar je štirikrat več od dovoljenega, in septembra 2021, ko je povzročila prometno nesrečo z materialno škodo, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal prav tako stopnjo alkohola v organizmu, ki je bila nad dovoljeno za vožnjo motornega vozila –, se je 24. novembra zapletla v nov prometni prekršek.

Zadnji novembrski četrtek se je Šoštaričeva po naših podatkih vračala iz službene poti z obravnave na okrajnem sodišču v Gornji Radgoni, ko so jo zaradi nezanesljive vožnje zaustavili policisti. Ti so ji odredili preizkus z alkotestom, ki je bil po naših podatkih pozitiven oziroma nad dovoljeno za vožnjo motornega vozila.

b348c82b11ee493a0366b1262fb43db6
Nataša Juhnov
Višji državni tožilec Drago Farič je potrdil, da se je Tožilka Anica Šoštarič spet znašla v prometnem prekršku.

Drago Farič, vodja Okrožnega državnega tožilstva (ODT) v Murski Soboti, je potrdil, da je Šoštaričeva storila nov prekršek. »Zaposlena tožilka na ODT M. Sobota je dne 24. 11. 2022 storila prometni prekršek. Preizkušena je bila z alkotestom. Uradnih podatkov o tem še nimam, saj sem za podatke zaprosil Okrajno sodišče v Ljutomeru. V primeru, če je bil rezultat pozitiven, bom proti tožilki ukrepal tako, da bom vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka,« je za Vestnik.si odgovoril vodja soboškega tožilstva. Kakšne posledice bodo nastale tožilki zaradi ponovne vožnje avtomobila v alkoholiziranem stanju, bo pokazal nadaljnji postopek na ljutomerskem okrajnem sodišču, ki razrešuje prometne prekrške.

Anica Šoštarič je sicer januarja 2020 znake alkoholiziranosti kazala tudi na delovnem mestu, zato so jo poslali domov iz službe, proti njej pa je Farič takrat tako kot zaradi obeh prometnih prekrškov iz februarja 2019 in septembra 2021, sprožil disciplinski postopek.  

stop
Nataša Juhnov
Zadnji novembrski četrtek se je tožilka po naših podatkih vračala iz službene poti z obravnave na okrajnem sodišču v Gornji Radgoni, ko so jo zaradi nezanesljive vožnje zaustavili policisti. Ti so ji odredili preizkus z alkotestom, ki je bil po naših podatkih pozitiven oziroma nad dovoljeno za vožnjo motornega vozila.

Kakšen je epilog postopkov, smo preverjali pri predsedniku disciplinskega sodišča na tožilstvu Darku Simoniču, sicer vodji mariborskega tožilstva, vendar odgovora še nismo prejeli. Objavili ga bomo, ko ga prejmemo. Možne disciplinske sankcije, ki lahko doletijo tožilce v disciplinskem postopku, so pisni opomin, zmanjšanje plače, ustavitev napredovanja, premestitev na drugo državno tožilstvo ali prenehanje funkcije državnega tožilca. Po naših podatkih je Šoštaričevo zaradi prekrškov iz februarja 2019 in januarja 2021 doletel zgolj opomin.

tožilka policisti alkotest