vestnik

Soboški dnevi: Nočni pretep posledica spora med uživalci drog in drugimi obiskovalci?

ABE, 24. 6. 2019
Nataša Juhnov
V noči na soboto so se pretepali v Murski Soboti. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Policisti pretep, v katerega je bilo vpletenih več ljudi, obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništva.

V soboto zjutraj ob 00.48 uri je Operativno-komunikacijski center (OKC) Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) prejel prijavo varnostne službe, da se na javni prireditvi v Murski Soboti prepeta več ljudi. Iz prijave je še izhajalo, da sta na prizorišču ostala dva poškodovana udeleženca pretepa in da so se ostali, ki so bili vpleteni v pretep, razbežali.


OKC je po prijavi na prizorišče pretepa, to sta bila mestni park in ploščad pred murskosoboškim gradom, poslal več policijskih patrulj.


Po podatkih Suzane Rauš s PUMS so policisti takoj zbrali prva obvestila in opravili ogled kraja. »Ugotovljeno je bilo, da se je dejansko pretepalo več oseb, dve osebi sta bili poškodovani in odpeljani v murskosoboško bolnišnico. Stopnje poškodb še zaenkrat niso znane. Dejanje obravnavamo kot kaznivo dejanje nasilništva. Po zbranih obvestilih bomo na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota podali kazensko ovadbo,« je za Vestnik.si povedala Rauševa.
Kot še dodaja policijska predstavnica za stike z javnostjo, sta žrtvi v napadu utrpeli lažje telesne poškodbe. Po naših informacijah sta poškodovana bolnišnico zapustila v nedeljo. Prav tako po naših informacij je menda do pretepa prišlo zaradi spora med uživalci prepovedanih drog in drugimi obiskovalci prireditve.

pretep soboški dnevi policija