vestnik

Soboški redarji so policiste le opozorili. Od ponedeljka velja režim z omejenim časom parkiranja

Vestnik.si, 15. 6. 2022
Vanesa Jaušovec
Obvestilo redarstva
Črna kronika

9 parkirnih mest je v Ulici arhitekta Novaka namenjenih le policiji.

Poročali smo že, da je Redarstvo Mestne občine Murska Sobota v torek v Ulici arhitekta Novaka oglobilo več voznikov zasebnih vozil uslužbencev Policijske uprave in Policijske postaje Murska Sobota.

Po naših podatkih se je to zgodilo prvič po prenovi ulice, kar je povzročilo precej nejevolje pri zaposlenih v obeh stavbah pomurske policije. Iz kabineta župana Mestne občine Murska Sobota so za Vestnik.si odgovorili, da so v torek v tej ulici izdali 8 opozoril. V Ulici arhitekta Novaka od ponedeljka dalje namreč velja režim z omejenim časom parkiranja. »Glede na spremembo prometnega režima oziroma režima parkiranja se je sprva pristopilo k opozarjanju vseh udeležencev cestnega prometa z opozorili. Ob tem dodajamo, da so obvestila bila nameščena na vozila, ki so bila parkirana v nasprotju s prometno signalizacijo in ne na vozila, kot navajate »avtomobilov uslužbencev policije«,« so zapisali v odgovoru na naša vprašanja. 

obvestilo-redarstva
Vanesa Jaušovec
Obvestilo redarstva

9 parkirnih mest bo odslej v Ulici arhitekta Novaka namenjenih le policiji. »Ko bo podpisan aneks k pogodbi o ustanovitvi brezplačne vzajemne služnostne pravice med ministrstvom za notranje zadeve in Mestno občino Murska Sobota, ki bo veljal 10 let, bo za Policijsko upravo Murska Sobota v Ulici arhitekta Novaka rezerviranih 9 parkirnih mest (lokacija od Policijske uprave Murska Sobota do Policijske postaje Murska Sobota),« so nam sporočili iz murskosoboške policijske uprave.

V kabinetu župana so v svojih odgovorih še zapisali: »Del Ulice arhitekta Novaka v Murski Soboti, na kateri sta tudi locirana objekta Policijske uprave in Policijske postaje Murska Sobota, je bil pred kratkim obnovljen. Po obnovi dela ulice so bile zarisane talne oznake v beli barvi, kar pomeni, da se je lahko parkiralo po takratnem veljavnem režimu časovno neomejeno. V prejšnjem tednu so bile nameščene modre talne oznake in vertikalna prometna signalizacija, s katero se je parkiranje časovno omejilo, kar je v skladu z Odlokom o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota in področnimi predpisi.«

Vanesa Jaušovec
Obvestilo redarstva
policija redarji
Kaj zdaj berejo drugi